Witam, czy ktoś kto mył sobie silnik może mi podpowiedzieć jak to wygląda? Pytanie może głupie, ale nigdy tego nie robiłem więc nie wiem od czego zacząć. Czy wystarczy kupić w sklepie środek do mycia, zdjąć plastikową osłonę, rozprowadzić według instrukcji, a później wężem pod ciśnieniem to wszystko spłukać? Karchera niestety nie mam, więc tylko końcówka ciśnieniowa na wężu wchodzi w grę. Rozumiem, że trzeba uważać na przewody, ale czy poza tym tak po prostu lać wężem wodę i nic się nie stanie?
Aha, dodam że mam wymyć silnik bo mechanik podejrzewa wyciek oleju, ale wszystko jest tak zapaprane, że nawet nie widać skąd leci. Więc muszę gruntownie wszystko przepłukać. A może lepiej dać sobie z tym spokój i oddać auto do mycia silnika? Jak sądzicie?
Aha, dodam że mam wymyć silnik bo mechanik podejrzewa wyciek oleju, ale wszystko jest tak zapaprane, że nawet nie widać skąd leci. Więc muszę gruntownie wszystko przepłukać. A może lepiej dać sobie z tym spokój i oddać auto do mycia silnika? Jak sądzicie?
Komentarz